In data de 2 – februarie 2012 am adus din inima Deltei cele mai savuroase preparate din peste, din zona Macinului savoarea strugurilor si frumusetile naturii, preparate dobrogene autentice, dulciuri de la malul marii, obiecte de artizanat din zona Dobrogei si muzica traditionala lipoveneasca.
Restaurantul Lotca a venit la targ cu o portie zdravana de Delta, cu ceaune aburinde de bors de peste lipovenesc, cu crap proaspat si bine rumenit, cu icre preparate de cei mai desavarsiti bucatari, cu usturoi bine zdrobit si preparat dupa o reteta numai de oamenii Deltei stiuta.
Muntii Macinului reprezinta destinatia ideala pentru iubitorii de drumetii. Dispun de sase trasee turistice, un traseu pentru turism ecvestru, o poteca tematica si trasee pentru cicloturism. La “DISCOVER DOBROGEA” descoperi frumusetile Parcului National Muntii Macinului si ai ocazia sa-ti programezi deja urmatorul concediu.
In cadrul expozitiei, vizitatorii au avut parte de fenomen important din Dobrogea: transhumanta. Timp de cateva secole, Dobrogea sau „Tara Turceasca”, cum era numita in momentul in care a inceput transhumanta oierilor ardeleni in aceasta zona, a fost locul in care a inflorit pastoritul. Mocanii au jucat un mare rol in istoria Dobrogei. In primul rind, ei au valorificat, secole de-a randul, dar mai ales dupa 1800, bogatele si intinsele pasuni ale acestei provincii. Amestecul de culturi rezultat de aici a creat un taram cu multe legende si traditii de descoperit.
In cadrul „DISCOVER DOBROGEA”, s-a putut vedea un mic „colt de transhumanta”. Copiii din mall au putut vedea oitele si capritele dintr-un tarc special amenajat iar grupul vocal Ciubcik, de la Comunitatea Rusilor Lipoveni din Romania, au incantat vizitatorii cu muzica lipoveneasca.